Bouw sportcomplex Valkenhuizen van start

Maandag 1 juli is de bouw van het nieuwe sportcomplex Valkenhuizen officieel van start gegaan. Sportwethouder Jan van Dellen van de gemeente Arnhem gaf samen met Karel Stolk (projectmanager gemeente Arnhem) en Leo Berrevoets (manager vastgoedexploitatie Sportbedrijf Arnhem) het startsein.

De nieuwbouw moet van Valkenhuizen het middelpunt  maken van hét Breedtesportcentrum van Oost Nederland, waarbij de grote entreehal het centrale punt wordt. Deze entreehal heeft heldere zichtlijnen richting de (bestaande) sporthal, zwembad, kleedkamers en horeca.

In de nieuwe situatie komen er twee gescheiden zwembaden: een wedstrijdbad en een doelgroepenbad. Het zesbaans wedstrijdbad beslaat in omvang 16 bij 25 meter en is voorzien van  tribune. Het doelgroepenbad omvat een beweegbare bodem en een speciale trap voor betere toegankelijkheid voor ouderen en mensen met een beperking. 

Het nieuwe sportcomplex zal eind volgend jaar klaar zijn, en zal naar verwachting meer dan 100.000 bezoekers per jaar trekken.

Meer informatie over het project vindt u hier.

© Hooper Architects