Bünder Freibad officieel geopend!

Op vrijdag 11 juni is in Bünde-Mitte (Duitsland) door burgemeester Susanne Rutenkröger het Bünder Freibad officieel geopend. Het was een prachtige dag!  Op de plaats van het huidige buitenzwembad hebben we een nieuw buitenzwembad ontworpen en gebouwd. Het complex bestaat onder andere uit een 50-meterbad, een recreatiebad, en een springbad (met springtoren).

Naast de prachtige zwembaden hebben beschikt Bünder Freibad ook over een entreegebouw, met daarin ruimtes voor omkleden, horeca en de kassa, te verplaatsen. Het voormalige entreegebouw lag aan de noordzijde van het bad, aan de rivier de Else. In het voorstel van Hooper Architects is dit gebouw echter aan de westzijde, bij de parkeerplaats, gepositioneerd. Hierdoor ontstaat er een betere verbinding tussen het zwembad en het Steinmeisterpark. Als gevolg hiervan bedient de horeca niet alleen de badgasten, maar ook de parkbezoekers.

Het nieuwe zwembad bestaat daarnaast uit diverse recreatieve elementen om de badgasten een aangenaam verblijf te bieden. Schröder Landschaftsarchitekten & ingenieure ontwierp de buitenruimte van het zwembad. Op de website van Bünder-bäder is de opening te zien in een filmpje.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

© Hooper Architects