Een kijkje op de bouwplaats van Hallenbad Hemer (D)

In het hart van de Duitse stad Hemer wordt gebouwd aan een architectonisch meesterwerk: het gloednieuwe binnenzwembad, Hallenbad Hemer. Dit zwembad wordt niet alleen een oase van ontspanning en recreatie, maar ook een ware blikvanger voor de stad en haar inwoners.

De unieke ligging van het gebouw, genesteld in een schilderachtige vallei, maakt Hallenbad Hemer niet alleen toegankelijk, maar ook imposant. Wat dit project nog opvallender maakt, is de innovatieve dakconstructie die het zwembad siert. Een prachtig raamwerk van houten liggers, elk van wel 1,8 meter hoog, vormt de basis van het dak. Dit dak is geen gewoon dak; het is een glooiend kunstwerk dat bedekt zal worden met levendig groen sedum. Deze keuze is niet toevallig – het doel is om het dak naadloos te laten samensmelten met de natuurlijke omgeving, waardoor Hallenbad Hemer een organisch onderdeel wordt van het landschap.

Het hart van Hallenbad Hemer wordt gevormd door het ultramoderne RVS-binnenzwembad. Een staaltje vakmanschap waarin luxe en functionaliteit samenkomen. Het gebruik van roestvrij staal geeft niet alleen een strakke en eigentijdse uitstraling, maar staat ook garant voor duurzaamheid en onderhoudsgemak. De keuze voor RVS benadrukt niet alleen de esthetiek, maar ook de aandacht voor hoogwaardige kwaliteit. De gladde oppervlakken creëren een zintuiglijke ervaring voor zwemmers, terwijl het strakke ontwerp een gevoel van ruimtelijkheid en moderniteit oproept.

De noordgevel van het zwembad transparantie, waardoor voorbijgangers en bezoekers een glimp opvangen van het L-vormige multifunctionele zwembad. Het entreegebied, slim georiënteerd aan de voorzijde, biedt een panoramisch uitzicht op de bezoekersstromen vanaf de nabijgelegen fietsenstallingen en parkeerplaatsen.

De afwerking van de dakrand met cortenstaal voegt een eigentijds en industrieel tintje toe aan het geheel, waardoor Hallenbad Hemer niet alleen een zwembad is, maar ook een architectonisch statement. Dit zwembad is een voorbeeld van de perfecte combinatie van functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid.

© Hooper Architects