Hooper Architects uit Oosterhout wint aanbesteding Sporthal Groenlo

Trots zijn wij op het feit dat ons ontwerp is gekozen voor de bouw van een nieuwe sporthal in Groenlo. Na een zorgvuldige selectieprocedure is besloten de opdracht te gunnen aan Hooper Architects uit Oosterhout. Het ontwerp is in samenwerking met Adviesbureau Tielemans Constructies en adviesbureau Bongers/Jansen tot stand gekomen.

Nieuwe stap tot duurzaam bouwen
De opgave om een beeldbepalend duurzaam sportcentrum te ontwerpen voor de breedtesport en onderwijs is ons op het lijf geschreven” aldus Hokan Nummelin en Erik Groenendijk, architecten bij Hooper Architects.

De nieuwe sporthal speelt een belangrijke rol in de duurzaamheidsambitie van de Gemeente Oost Gelre en is ontworpen als een beeldbepalend object aan een belangrijke invalsweg naar het centrum van Groenlo. Het gebouw en het terrein worden gekenmerkt door de groene identiteit. Het gebouw is een technisch hoogstandje doordat het energieneutraal is, maar ook het materiaalgebruik en de uitstraling van het gebouw is uiterst duurzaam. Door de groene gevels en het groene dak wordt de lucht om het gebouw gezuiverd en is er een natuurlijke waterinfiltratiebuffer, hierdoor wordt ook de biodiversiteit verbeterd.

De houten gevel is bekleed met hoogwaardig verduurzaamd hout.  De glaspartijen zijn gemaakt met behulp van bamboe vliesgevels. Door het gebruik van deze duurzame materialen fungeert de nieuwe sporthal als een visitekaartje voor Duurzaam Oost Gelre.

Het ontwerp van de nieuwe sporthal zorgt ervoor dat alle individuen die naar het gebouw komen om te sporten, coachen of werken dit in de beste omgeving kunnen doen.  Het ontwerp brengt sporten, duurzaam bouwen en architectuur op een unieke manier samen. Het gebouw heeft een heldere routing en een logische indeling waarin elke bezoeker zijn weg kan vinden en zich veilig voelt. Ruimtelijkheid, natuurlijke lichtinval en transparantie zorgen voor een prettig gevoel in het gebouw voor de leerlingen, de toeschouwers en de recreanten.

© Hooper Architects