Kantoor en nieuwe entree van Sportcomplex Valkenhuizen opgeleverd!

Voor de gemeente Arnhem hebben we voor het bestaande sportcomplex Valkenhuizen een nieuwe entree, een zwembad en het interieur van het kantoor ontworpen. De kenmerkende omgeving, de sportieve activiteiten en de gewenste flexibiliteit waren het uitgangspunten voor het nieuwe interieurontwerp van het kantoor en het ontwerp van het zwembad.

Het Sportbedrijf is gevestigd in dit complex met een kantoor op de 2e verdieping en een multifunctionele ruimte op de begane grond. Ook het kantoor is multifunctioneel te gebruiken.

We hebben met de opdrachtgever prettig samengewerkt aan de vormgeving van het interieur. De vloeren en de wanden van de squashbanen zijn hergebruikt voor het realiseren van de nieuwe interieurelementen. Zo zijn de zitelementen en de receptiebalie gemaakt van de gesloopte squashvloeren, evenals het meetingpoint in de entree. De glazen squashwanden zijn hergebruikt als scheidingswanden in het kantoorgedeelte op de eerste verdieping.

De mooie natuurlijke groene omgeving komt binnen door middel van het nieuw geplaatste dakkapel aan de achterzijde maar wordt ook vertaald in het materiaalgebruik. Natuurlijke kleuren, gebruik van hout, kurk en groene kleuraccenten. De frames van de stoelen hebben dezelfde kleuren als de spellijnen op een sportvloer. De Switchframes hebben een functioneel akoestisch element en zijn voorzien van een grafisch ontwerp gebaseerd op de sporten die in het sportcomplex kunnen worden beoefend. De verdieping is ingericht als kantoor voor het sportbedrijf gevestigd en het CIOS maakt nu gebruik van de leslokalen op de begane grond. Wie geconcentreerd wil werken kan gebruik maken van de stilte coupés.

In april 2021 is het kantoorgedeelte opgeleverd. Sportbedrijf Arnhem en CIOS hebben het gebouw inmiddels weer in gebruik genomen. Aan het zwembad worden momenteel de laatste werkzaamheden verricht.

© Hooper Architects