America Tower Oosterhout

In het Noord-Brabantse Oosterhout hebben wij in opdracht van Mr. America de America Tower ontworpen. Direct bij de afslag Oosterhout Zuid langs de A27. Dit uiterst fraaie en stijlvolle gebouw is gerealiseerd op het A1 Business park Hoevestein en voldoet nog steeds in alle opzichten aan de hoogste eisen van hedendaags kantoorgebouw.

Het afwerkingsniveau is zeer hoog. Een chique entree biedt toegang tot het gebouw. Een doordacht interieurdesign en het gebruik van veel natuurlijke materialen scheppen een bijzondere ambiance. De gevels bestaan uit hoogwaardige terracottakleurige baksteen.

De oplevering van het kantoorgebouw vond plaats in 2000. Voor de afwerking werden de beste materialen gebruikt, waardoor een luxe en chique uitstraling ontstaat. De America Tower is na ‘Hoevestaete’ en ‘Trinity’ het derde ontwerp van Hooper Architects dat op Business Park Hoevestein wordt gerealiseerd.

Ook de America Tower beschikt over een intelligent klimaatsysteem, waarbij geen cv-ketel en radiatoren nodig zijn. Het totale airconditioningsysteem zorgt voor koelen, verwarmen en meervoudige ventilatie. In het systeem wordt warmteterugwinning en een warmtepomp gebruikt. Uniek is het intelligente monitoringsysteem, dat rekening houdt met de stralingswarmte van de aanwezige personen, computers e.d. Ook ervaringen uit het verleden en de weersomstandigheden worden in het plaatje meegenomen. Hiermee beschikt de America Tower over een zeer goede airconditioning, die door het hoge rendement bovendien een aanzienlijke energiebesparing oplevert t.o.v. een klassiek airconditioningsysteem.

Opdrachtgever
Hooper Architects
Locatie
Oosterhout
Opgeleverd
2001
Omvang
2400 m2 VVO
DELEN

© Hooper Architects