Pentaparc Den Bosch

Pentaparc is gelegen aan de noordzijde van het centrum van ’s-Hertogenbosch, dichtbij de A59, A2 en NS-station ’s-Hertogenbosch Centraal.
Het kantorenpark bestaat uit vijf luxueuze kantoorvilla’s, waarvan er drie volledig energieneutraal zijn.

Alle ruimtes zijn uitgerust met energiezuinige ledverlichting, gestuurd op basis van aanwezigheid en lichtintensiteit van buitenaf. De kozijnen zijn voorzien van driedubbel glas, hebben zonbeschenen gevels en automatische zonwering. Op het dak zijn PV-panelen geïnstalleerd welke stroom opwekken en enkele PV-panelen op omliggende gebouwen zorgen voor extra elektriciteit. Mede door deze ingrepen is Pentaparc het duurzaamste kantorenpark van ’s-Hertogenbosch

De parkeerplaatsen zijn praktisch gepositioneerd zodat alle bezoekers voor de deur kunnen parkeren. Ook zijn er maar liefst 38 high performance laadplaatsen voor elektrische auto’s, waardoor zowel medewerkers als bezoekers altijd kunnen rekenen op korte laadtijden. Doordat de vijf gebouwen worden allemaal ontsloten via het gezamenlijke binnenplein, staat de menselijke maat centraal, en ontstaat een aantrekkelijk entree gebied.

Opdrachtgever
Certitudo Capital
Locatie
Den Bosch, Nederland
Status
Gerealiseerd
Gerealiseerd
Najaar 2019
DELEN

© Hooper Architects