TED Locatie Amarant Breda

In oktober heeft een renovatie plaats gevonden op de Amarant TED locatie in Breda. Hooper mocht hiervoor het interieur ontwerpen.

Wat is TED

TED komt van het woord ‘UniTED’, een Engels woord dat verenigd betekent. De TED is een locatie die ondersteuning bied voor kinderen met een licht verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen. TED probeert het vertrouwen van de kinderen in zichzelf terug te geven. De focus ligt dan voornamelijk op een positieve instelling en op een fijne manier vooruitgang boeken.

Het interieurconcept

De cliënten die gebruik maken van de ruimte wonen op aan de Leuvenaarsstraat of komen na schooltijd om te worden begeleid. Om de beleving van deze ruimte te onderscheiden van de andere functies in het gebied, hebben we een buitensfeer gemaakt. Associaties met een tuinhuis/serre/buurthuis zijn hier aan gekoppeld. De ruimte is ingericht op flexibiliteit. Verjaardagen, workshops, thema-avonden, cursussen zijn activiteiten die hier plaatsvinden.

De cliënten stappen een tuinkamer binnen waar planten hangen, vogeltjes op het raam zitten en waar landelijk meubilair is toegepast om de huiselijke sfeer compleet te maken. Bovendien zijn de ruimtes ingericht voor groepen die activiteiten ondernemen maar er zijn ook hoekjes gecreëerd om even rustig alleen te gaan zitten.

Betrokken partners: Amarant, Coen Hagedoorn Bouwgroep, MAVVA, Hortus Habitat, Studio 1974

Opdrachtgever
Amarant
Locatie
Schorsmolenstraat, Breda
Status
Gerealiseerd
Gerealiseerd
oktober 2019
Fotograaf
Studio1974
DELEN

© Hooper Architects