Sportcentrum Valkenhuizen Arnhem officieel geopend!

Afgelopen maandag 28 juni is sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem officieel geopend door Wethouder Jan van Dellen en de Directeur van Sportbedrijf Arnhem, Robert Jan Janssen. Een bekende 77-jarige zwemmer uit Arnhem mocht het lintje onder water doorknippen. Alle samenwerkende partijen waren aanwezig.

In opdracht van de gemeente Arnhem hebben we voor het bestaande sportcomplex Valkenhuizen een nieuwe entree, een zwembad en het interieur van het kantoor ontworpen. De kenmerkende omgeving, de sportieve activiteiten en de gewenste flexibiliteit waren de uitgangspunten voor het nieuwe interieurontwerp van het kantoor en het ontwerp van het zwembad. We hebben met de opdrachtgever prettig samengewerkt aan een nieuwe huisstijl waaruit het inrichtingsconcept is voortgekomen.

Het nieuwe zwembad is onderdeel van het bestaande sportcomplex Valkenhuizen. Het zwembad bestaat uit een instructiebad van 20 x 10 meter en een wedstrijdbad van 25 x 16 meter. Beiden zijn ze voorzien van een tribune. Daarnaast is er een nieuwe herkenbare entree ontworpen die past bij de schaal van het sportcomplex. De entree zal de heldere structuur van het gebouw ondersteunen. De gevel sluit aan bij het karakter van de Beukenlaan die langs het complex is gelegen en maakt een eenheid van het gehele complex. De mooie natuurlijke groene omgeving komt binnen dmv van de natuurlijke kleuren en materialen, gebruik van hout, eerlijk tonen van het materiaal zoals de betonnen wanden, toepassing van planten en groene kleuraccenten.

Bijzonder aan dit project is dat de vloeren en de wanden van de squashbanen hergebruikt zijn voor het realiseren van de nieuwe interieurelementen. Zo zijn de zitelementen en de receptiebalie gemaakt van de gesloopte squashvloeren, evenals het meetingpoint in de entree. De glazen squashwanden zijn hergebruikt als scheidingswanden in het kantoorgedeelte op de eerste verdieping. De afbeeldingen op de wanden in Switchframes hebben een functioneel akoestisch element maar ook een grafisch ontwerp met daarop een greep uit een aantal soorten verschillende bezoekers welke gebruik zullen gaan maken van het zwembad. Een zwembad waar iedereen graag komt, zich kan ontspannen en inspannen en zich prettig voelt.

Een impressie van de opening is te zien in onderstaande filmpjes:

© Hooper Architects