Hallenbad Hemer

In de Duitse stad Hemer komt binnenkort een nieuw binnenzwembad. Het gebouw wordt een eye-catcher voor de stad Hemer. Door de centrale ligging wordt het een oriëntatiepunt voor de omgeving.

Het gebouw komt als het ware in een soort vallei te liggen, hierdoor zal het gebouw van bovenaf ook aantrekkelijk moeten zijn. Om deze reden is gekozen voor een groen daklandschap. Door de licht gebogen vorm, krijgt het gebouw een relatie met de omgeving.

De noord gevel is volledig transparant. Hierdoor wordt het L-vormige multifunctione zwembad zichtbaarder voor bezoekers. Het entreegebied is georiënteerd door de centrale ligging aan de voorzijde en door het zicht op de bezoekersstromen van de fietsenstallingen en parkeerplaatsen.

Voor meer beelden van Hallenbad Hemer klikt u hier.

Opdrachtgever
Stadt Hemer
Locatie
Hemer, Duitsland
Status
Gerealiseerd
Gerealiseerd
Najaar 2022
DELEN

© Hooper Architects