Paleiskwartier Den Bosch

In het Paleiskwartier in Den Bosch heeft Hooper Architects in opdracht van Kinepolis en aannemersbedrijf van Agtmaal Oudenbosch (Volkerwessels) een ontwerp gemaakt voor een nieuw bioscoopcomplex. In het complex zitten onder andere een bioscoop, een parkeergarage, winkelruimte, meerdere kantoorverdiepingen en een dakterras.

Paleiskwartier

Het Paleiskwartier is een nieuwe wijk in het centrum van Den Bosch. Vroeger lag in deze wijk het industrieterrein de Wolfsdonken. De opzet van het Paleiskwartier is gemengd, namelijk als woon- en werkgebied. Men vindt er diverse appartementencomplexen, onderwijsinstellingen, het Paleis van Justitie, een modern stadspark en diverse aanvullende functies. Deze wijk, direct naast het station gelegen, ligt erg centraal.

Bioscoop

Hooper Architects heeft het ontwerp gemaakt voor een nieuw gebouw, waarin onder andere een bioscoop huisvest. De 7 zalen van het bioscoopcomplex bieden plaats aan ongeveer 1000 bezoekers. Vanwege de functie is het één van de publiekstrekkers in de wijk. Ook ligt het gebouw direct aan de Paleisbrug, een park en voetgangersbrug. Deze brug verbind de stad en het Paleiskwartier.

Het gebouw

Het complex beslaat een oppervlak van circa 10.000 m2. Het vele glas en het licht grijze beton benadrukken de gevelzijde van de bioscoop. Aan de andere kant van het gebouw, waar de kantoren zijn gelegen, bepalen rode bakstenen de uitstraling. Deze twee verschillende delen worden gescheiden door een daktuin.

Locatie
Den Bosch, Nederland
Status
Gerealiseerd
Realisatie
2018
Fotografie
Cees Roelofs
DELEN

© Hooper Architects