Zwembad Aquamar Katwijk

Met de opening van het nieuwe Aquamar, heeft Katwijk na 51 jaar eindelijk een nieuwzwembad. Dit nieuwe bad biedt plek aan een grote diversiteit van bezoekers, en is dan ook geschikt voor zowel wedstrijdzwemmen als recreatief zwemmen.

Uitdagend ontwerp

Belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp was dat het oude bad zwembad tijdens de bouw gebruikt kon blijven worden. Een flinke uitdaging dus. Daarom is ervoor gekozen om het nieuwe bad naast het oude bad te plaatsen. Toch straalt het nieuwe ontwerp een logica uit, waardoor dit uitgangspunt in de nieuwe situatie niet meer zichtbaar is.

Het nieuwe zwembad

Het bad is voorzien van vele duurzaamheidsmaatregelen, zodat er een energiezuinig gebouw gerealiseerd is. Het zwembad bestaat uit een wedstrijdbad van 35 x 25,5 meter, met daarbij een tribune voor meer dan 300 toeschouwers. Daarnaast is er een multifunctioneel bad met beweegbare bodem gemaakt. Verder heeft het complex een groot recreatief bad van 375 m2 in combinatie met een 100 m2 kleuterbad. In dit gedeelte zijn tevens een glijbaan, whirlpool, warmtebassin en sauna opgenomen. De horecagelegenheid ondersteunt naast de binnenbaden ook de ligweide waarin ook een waterspeelplaats is opgenomen.

Locatie
Katwijk, Nederland
Status
Gerealiseerd
Fotograaf
Cees Roelofs
Akoestisch spuitwerk
Acosorb
DELEN

© Hooper Architects