Ambulancepost Uden

Aan de Eikenheuvelweg in Uden hebben wij het nieuwe gebouw voor RAV midden Brabant gerealiseerd. Het gebouw is een verzamelgebouw waarin meerdere functies zijn gehuisvest. Naast een RAV ambulancepost biedt het gebouw tevens onderdak aan het GHOR en een regionaal RAV opleidingscentrum. Alle functies hebben betrekking op de ambulante en calamiteiten hulpverlening. Het gebouw is 24/7 bemant en operationeel.

Het ontwerp streeft naar een architectonische vertaling van de functies die het gebouw herbergt. Het gebouw is opgebouwd uit drie volumes die met hun vorm reageren op de locatie en herkenbaar zijn door hun natuurlijke materialisatie.
De gemetselde plint herbergt de garages van de ambulances en de GHOR voertuigen, het houten volume bevat de lokalen van het RAV opleidingscentrum met buitenruimtes en in het zinken / glazen volume zijn de administratieve functies van het RAV gehuisvest.

Door de positie en oriëntatie van de functies in het  gebouw heeft de  ambulancepost de uitstraling van een gebouw dat 24/7 in gereedheid is.

“Hier brandt altijd het licht en wij staan altijd klaar om de samenleving te dienen”.

Opdrachtgever
RAV Midden-Brabant
Locatie
Uden, Nederland
Status
Gerealiseerd
Gerealiseerd
2015
Fotograaf
Studio 1974
DELEN

© Hooper Architects