Sporthal Arnhemhal Papendal

Als onderdeel van het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) heeft het NOC*NSF op Papendal een trainingsaccommodatie voor topsport gerealiseerd. Het gebouw ligt aan de verbindende strip uit het, mede door Hooper Architects ontwikkelde, masterplan.

Trainingscentrum voor topsporters

In het sportgebouw bevindt zich een dubbele deelbare hal (twee maal 24 x 44 meter) voor alle bekende zaalsporten. Bovendien zijn er ook specifieke hallen voor schermen, vechtsporten, de spring- en werpnummers van atletiek en de loopnummers van atletiek. In het oog springend is daarbij de sprinthal van 11 x 130 meter, op de eerste verdieping boven de hoofdentree.

Om de topsporters optimaal te laten trainen zijn tevens observatie- en analyseruimtes ontworpen. Daarnaast kunnen de sporters tussen de trainingen door rusten in speciale ontspanningsruimtes. De krachttraining ruimte wordt door vrijwel alle sporters gebruikt om zich optimaal op hun prestaties voor te bereiden. Voor de coaches zijn er eigen werkzones waar ze onderling kennis en ervaring kunnen uitwisselen. Het restaurant wordt gebruikt door sporters en anderen die hun werkplek op Papendal hebben. Speciaal voor topsporters is de mogelijkheid gecreëerd om zeer nauwkeurig de juiste voedingsstoffen in een maaltijd te kiezen. Ook is een deel van de kleedruimtes speciaal geschikt voor teams van minder valide sporters.

Het project heeft een omvang van ongeveer 10.000 m². Tevens is duurzaamheid bij de ontwikkeling van het plan een van de kernthema’s geweest, het resultaat daarvan spreekt uit de toegepaste bouwmaterialen en de gebouwinstallatie. Het plan is zodanig ontworpen dat een aantal logische uitbreidingen eenvoudig mogelijk zijn.

Opdrachtgever
NOC*NSF Papendal
Locatie
Papendal, Nederland
Status
Gerealiseerd
Gerealiseerd
2012
DELEN

© Hooper Architects