Hockeyclub Tilburg

Midden in de Oude Warande ligt Hockeyclub Tilburg. Het nieuwe clubhuis zoekt aansluiting bij de bosrijke omgeving, terwijl het tegelijkertijd een gezellige en warme uitstraling met zicht op de hockeyvelden.

In de bosrijke omgeving van de Oude Warande, aan de Bredaseweg in Tilburg ligt HC Tilburg. Hooper Architects heeft het ontwerp van het nieuwe clubhuis verzorgt. Uit ruim 30 aanmeldingen is na een voorselectie en een presentatieronde Hooper Architects als winnaar gekozen.

Het gebouw waarin warme, natuurlijke kleuren en materialen (zoals bijvoorbeeld gelamineerd hout) overheersen, is gebouwd op de locatie van het bestaande clubhuis. In het souterrain zijn de diverse kleedruimten voor zowel spelers als scheidsrechters, alsmede een grote lockerruimte ondergebracht. Daarnaast bevinden zich er twee vergaderruimten en twee ruimten voor fysiotherapie. Door deze invulling heeft de begane grond een zeer heldere opzet gekregen. Vanuit de entree komt men direct in de grote open clubruimte, met een centrale bar. Rondom en in het verlengde van deze bar, tegen de transparant opgezette buitengevel, zijn ‘zitnissen’ gecreëerd. Deze zijn gescheiden door lage, open meubelen. In deze meubelen kunnen na de wedstrijden de tassen van de sporters worden geplaatst.

Nagenoeg alle nissen hebben door de grote raampartijen vrij uitzicht over de terrassen en daarmee over een groot deel van de hockeyvelden. Als gevolg hiervan is het clubhuis een goede plek om langere tijd te verblijven.

Locatie
Tilburg, Nederland
Status
Gerealiseerd
Gerealiseerd
2014
DELEN

© Hooper Architects