Koolhoven Tilburg

In de wijk ‘Koolhoven’, aan de rand van Tilburg hebben wij in opdracht van Prince projecten een ontwerp gemaakt voor twee gespiegelde gebouwen. De gebouwen hebben ieder een verschillende functie. Het eerste gebouw heeft een kantoorfunctie en het tweede gebouw is een medisch centrum waarin diverse zorgfuncties zijn gevestigd. Het project is gelegen tussen de wijk Koolhoven en de Burgemeester Letschertweg.

Beide gebouwen hebben een verbijzondering in de vorm van een groot raam met kader wat boven de geluidswal uitsteekt en zicht heeft op het landschap richting Hulten. Ook de gevel richting de wijk heeft een bijzonder raamelement. De gebouwen worden gekenmerkt door veel licht en een vide waaraan de kantoor- en behandelruimtes zijn ontsloten. De gebouwen vormen een binnenplein op een verhoogd talud met rondom een parkeerkoffer die door het talud zoveel mogelijk wegvalt in het landschap.
De locatie is hiermee ingebed in een groter landschappelijk plan waarbij in deze strook tussen de wijk Koolhoven en de geluidswal een park is vormgegeven.

Opdrachtgever
Prince Projecten
Locatie
Tilburg, Nederland
Opgeleverd
2021
Omvang
1800 m2
DELEN

© Hooper Architects