Sporthal Groenlo

De nieuwe sporthal speelt een belangrijke rol in de duurzaamheidsambitie van de Gemeente Oost Gelre en is ontworpen als een beeldbepalend object aan een belangrijke invalsweg naar het centrum van Groenlo. Het gebouw en het terrein worden gekenmerkt door de groene identiteit. Het gebouw is een technisch hoogstandje doordat het energieneutraal is, maar ook het materiaalgebruik en de uitstraling van het gebouw is uiterst duurzaam. Door de groene gevels en het groene dak wordt de lucht om het gebouw gezuiverd en is er een natuurlijke waterinfiltratiebuffer, hierdoor wordt ook de biodiversiteit verbeterd.

De houten gevel is bekleed met hoogwaardig verduurzaamd hout.  De glaspartijen zijn gemaakt met behulp van bamboe vliesgevels. Door het gebruik van deze duurzame materialen fungeert de nieuwe sporthal als een visitekaartje voor Duurzaam Oost Gelre.

Het ontwerp van de nieuwe sporthal zorgt ervoor dat alle individuen die naar het gebouw komen om te sporten, coachen of werken dit in de beste omgeving kunnen doen.  Het ontwerp brengt sporten, duurzaam bouwen en architectuur op een unieke manier samen. Het gebouw heeft een heldere routing en een logische indeling waarin elke bezoeker zijn weg kan vinden en zich veilig voelt. Ruimtelijkheid, natuurlijke lichtinval en transparantie zorgen voor een prettig gevoel in het gebouw voor de leerlingen, de toeschouwers en de recreanten.

Opdrachtgever
Gemeente Oost Gelre
Locatie
Groenlo
Status
In ontwikkeling
Samenwerking
Adviesbureau Tielemans Constructies en adviesbureau Bongers/Jansen
DELEN

© Hooper Architects