Zorgcentrum Sovak Eikenlaan Sleeuwijk

Op de locatie van een bestaande groepswoning wordt voor opdrachtgever Zovak momenteel gebouwd aan zorgcentrum Eikenlaan. De bestaande groepswoning is gesloopt. Er komen in totaal 26 woningen. Medio Q3-Q4 zal het zorgcentrum de deuren kunnen openen.

De bestaande groepswoning op de Eikenlaan is gesloopt. De nieuwe zorgwoningen zijn ondergebracht in één gebouw dat deels op de locatie van de bestaande groepswoning is gesitueerd en deels op gronden waar nu een deel van de moes- en siertuin van de Tuinderij gelegen is.

Het nieuwe zorggebouw bestaat uit zorgappartementen en zorgstudio’s. Totaal biedt het gebouw ruimte aan 26 zorgwoningen, een gemeenschappelijke woonkamer en een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. Hiermee realiseren we een toekomstbestendige locatie voor diverse zorgvragen en doelgroepen. Naast een aantrekkelijke woonwijze ontstaat ook de mogelijkheid om te werken of actief te zijn op de Tuinderij. De locatie groeit hiermee uit tot een aantrekkelijke woon-, leef- en werkomgeving.

Het bouwplan bestaat uit twee bouwdelen van twee bouwlagen met een kap, die middels een gemeenschappelijke ruimte aan elkaar geschakeld worden. Één bouwblok heeft een langgerekte rechthoekige vorm en is ten noorden van het gebouw van de Tuinderij gelegen. Het andere bouwblok, met een vierkante vorm, is gepositioneerd aan de Eikenlaan. Het andere bouwblok, met een vierkante vorm, is gepositioneerd aan de Eikenlaan. Het andere gebouw is georiënteerd op de plas en het open agrarisch perceel aan de overzijde van de Bijtelksil. Anderzijds is het gebouw ook gericht op het binnenterrein tussen de bouwblokken en de Tuinderij.

Opdrachtgever
Sovak sleeuwijk
Locatie
Sleeuwijk, Nederland
In aanbouw
2022
DELEN

© Hooper Architects