Dormagen Hallenbad

In 2017 is het nieuwe zwembad in Dormhagen geopend. Het nieuwe bad vervangt het zwembad uit 1966.

Het gebouw is tot stand gekomen na een succesvolle aanbesteding samen met Bouwbedrijf Depenbrock. Het nieuwe bad bestaat onder andere uit een 25-meter bad, een kinderbad en een doelgroepenbad.

Ondanks de efficiënte plattegrond, oogt het gebouw ruim. Het gebouw geeft interessante doorzichten, en probeert een maximale transparantie te bieden. Als gevolg van de grote glazen puien lijkt het alsof het groen uit de omgeving naar binnen komt. Op de begane grond bevindt zich de foyer, omkleedruimtes en de zwembaden. Op de verdieping bevinden zich de technische ruimtes.

Het zwembad is in eerste instantie ontworpen voor scholen en de zwemvereniging. Ook is het zwembad toegankelijk voor openbaar publiek. Het zwembad heeft 3 zwembaden met een wedstrijdbad, doelgroepenbad en peuterbad. Het wedstrijdbad heeft 8 banen en is 25 meter lang en 20 meter breed. Het doelgroepenbad is 16,66 meter lang en 10 meter breed.

In het bijzonder het doelgroepenbad is uitermate geschikt voor omliggende scholen om zwemlessen te geven. Met een aparte toegang voor de scholen en verenigingen bereiken de schoolklassen het overdekte zwembad, gelegen op korte loopafstand van een nieuwe bushalte.

Opdrachtgever
SVGD Stadtmarketing- und Verkehrsgesellschaft Dormagen mbH
Locatie
Dormagen, Duitsland
Gerealiseerd
2016
DELEN

© Hooper Architects