Kapelle Sportcentrum

In samenwerking met Vaessen mogen wij in opdracht van Gemeente Kapelle het nieuwe sportcentrum van Kapelle realiseren.

Ligging

Het duurzame nieuwbouw sportcentrum wordt net achter het huidige verouderde sportcentrum Groenewoud gerealiseerd. Sport en ontmoeting staan centraal. Daarom is gekozen om de horeca centraal te positioneren met daar omheen de verschillende sportenruimtes waardoor bezoekers omringt zijn door sport.

Uitstraling
Er is gekozen voor een natuurlijke uitstraling passend bij Kapelle; Bloesem van Zeeland. Bijpassende kleuren en materialen zijn hier op afgestemd. Er is er een sporthal, gym- en turnzaal, zwembad en een multifunctionele ruimte aan de horeca aanwezig.
Architectuur
In de architectuur komen de verschillende ruimte ook duidelijk terug middels herkenbare ‘sport’ volumes. Deze zijn bekleed met een wisselende geprofileerde plaat voor een dynamische uitstraling. De plint is gemaakt van een opvallend warm metselwerk in het lokale traditionele kruisverband met veel transparantie om een toegankelijk gebouw te realiseren aan het nieuwe plein. De plint is afgesloten met een witte band die de duidelijke scheiding tussen de ondersteunende functies en sport volumes aangeeft. Het sportcentrum krijgt een zeer prominente rol als kopgevel van het plein en de entree is herkenbaar gepositioneerd in de hoek waardoor bezoekers eenvoudig hun weg vinden.

Wij zijn trots op ons team en de samenwerking met de gemeente en de gebruikers.

VAESSEN, Hollander Techniek, SYNTO B.V. Paree B.V. Elektro – Telecom, Optisport, Van Boxsel Engineering, Gemeente Kapelle, Synarchis
Opdrachtgever
Gemeente Kapelle
Locatie
Kapelle
Opgeleverd
2022
Fotograaf
Marcel van Kerckhoven
DELEN

© Hooper Architects