Texel de Krim Zwembad

Sinds 2017 juni is het nieuwe zwembad van vakantiepark de Krim op Texel geopend. Het gaat hier over een binnen- en buitenzwembad met 2 waterglijbanen, een wildwaterbaan, familieglijbaan en een spraypark. Ten slotte heeft de langste glijbaan een lengte van 102 meter. Al met al een enorm zwemplezier!

Door de sloop van het oude zwembad in Texel, werd er ruimte gemaakt voor een nieuw modern zwembad van ongeveer 1900 m2. Het dak bestaat uit verlopende spanten die het gebouw overspannen. De akoestische dakdoos elementen zorgen voor goede geluiddemping. Daarnaast wordt het dak ondersteund door prefab betonnen kolommen met een diameter van 40 cm. Ook is het bovenste gedeelte van de kolommen voorzien van een gelamineerde houtconstructie in dezelfde stijl als het dak. Er is voor gekozen een lichtstraat in het dak te verwerken zodat het licht optimaal tot zijn recht komt.

Naast de sfeervolle architectuur is het kleurgebruik afgestemd op de Texelse sfeer. Ook komt de typerende Vuurtoren terug in het zwembad. Er zijn grote afbeeldingen van Texel op de wanden terug te vinden die de sfeer optimaliseren. Een van de glijbanen is voorzien van multimedia effecten waardoor er nog meer plezier aan het bad wordt beleefd.

Dit zwembad heeft de prijs: Zwembad van het jaar 2017 gewonnen.

Locatie
Texel, Nederland
Status
Gerealiseerd
Gerealiseerd
Juni 2017
Fotograaf
Royal Mosa, Stefan Krofft
DELEN

© Hooper Architects